Odkaz lekára

12.12.2019 10:33

Lekár-milionár, ktorý umrel na rakovinu, nám zanechal dôležitý odkaz: Upozorňuje nás, že peniaze a materiálne veci nám v dlhodobom horizonte neprinesú „žiadnu radosť“

Muž, ktorý dosiahol úspech, o akom mnohí len snívame, pochopil tú najdôležitejšiu životnú lekciu počas svojich posledných dní na Zemi. 

Dr. Richard Teo Keng Siang otvorene priznal, že ľutuje, ako sa celý čas sústredil len na peniaze a zlepšovanie zárobku, zatiaľ čo úplne zabudol na svoj vzťah s Bohom.

Ako jeho telo následkom choroby postupne chradlo, tento plastický chirurg vyjadril svoje presvedčenie, že v živote ide o oveľa viac než len o peňaženku plnú peňazí.

Ešte predtým, ako sa odobral na večnosť, Dr. Siang povedal, že peniaze jednoducho nie sú zdrojom šťastia, a dokonca môžu byť aj príčinou všetkého, čo považujeme za zlo.

Posolstvo úspešného lekára otvára oči

Dr. Siang, ktorému bola diagnostikovaná rakovina pľúc, umrel v roku 2012, no ešte predtým statočne a otvorene priznal, že sú veci, ktoré vo svojom živote ľutuje.

„Som typickým produktom dnešnej spoločnosti. Už od mladosti som bol silno ovplyvnený predstavami, podľa ktorých byť šťastný znamená byť úspešný a tiež, že byť úspešný znamená mať veľa peňazí. A toto je motto, ktorým som sa v živote riadil už od mladosti,“ povedal Dr. Siang vo svojom prejave, ktorý sa okamžite rozšíril po internete.

Dr. Siang umrel vo veku 40 rokov. Začínal ako oftalmológ, neskôr sa ale dal na profesijnú dráhu plastického chirurga.

Táto zmena kariéry mu len za prvý rok vyniesla niekoľkomiliónové zárobky.

Odvtedy Dr. Siang, milovník rýchlych športových automobilov, trávil víkendy na stretnutiach v automobilovom klube, kde si mohol do sýtosti zajazdiť na tých najdrahších a najrýchlejších autách podľa svojho výberu.

„Viete, je iróniou, že ľudia za hrdinu nepovažujú niekoho, ako je povedzme miestny všeobecný lekár, prípadne ich rodinný lekár. Pre nich je hrdinom niekto, kto je hlavne bohatý a slávny,“ pokračuje Dr. Siang vo svojom prejave.

V období svojho finančného úspechu Dr. Siang navštevoval už len tie najlepšie reštaurácie a svoj voľný čas trávil v spoločnosti tých najväčších celebrít.

Dr. Siang sa stal hrdým majiteľom hneď niekoľkých superáut, z ktorých môžeme spomenúť tieto štyri: Nisan GTR, Subaru WRX, Honda S2000 a Ferrari 430.

„Vidíte? Irónia je v tom, že všetky tie veci ako úspech, drahé autá, luxusný dom a všetko ostatné, všetky tie trofeje mám. Myslel som si, že všetky tieto veci mi prinesú úspech. Napriek tomu, že sa môžem utešovať myšlienkami na všetok môj majetok, tieto myšlienky mi neprinášajú žiadnu radosť,“ dodáva Dr. Siang.

Dr. Siang sa tiež vyjadril, že počas svojich posledných dní medzi živými ho celkom isto napĺňala jedna vec, ktorá mu priniesla skutočné šťastie – čas strávený v spoločnosti ľudí.

„V posledných chvíľach, keď som už stál zoči-voči smrti, keď už som nemal na výber, vzdal som sa všetkých ilúzií, ktoré som o sebe mal a sústredil som sa len na to, čo je naozaj podstatné. Iróniou je, že väčšinou, až keď sa zmierime so svojou smrťou, je to zároveň moment, v ktorom pochopíme, ako naozaj žiť,“ hovorí Dr. Siang.

zdroj: https://silavedomia.sk/